Listová zelenina je fantastickým zdrojem vitamínů a minerálů, po hříchu ale mnohým snad s výjimkou míchaných salátů zrovna nešmakuje. Na tuhle potíž ale existuje jeden trik – zelený, ale sladký koktejl zvaný smoothies.
Vegmania.cz je portál věnovaný propagaci veganství a podpoře udržitelného životního stylu. Na své si tu však přijdou i ti, kteří rádi zkouší nové suroviny a postupy. Na Vegmanii najdete články a veganské recepty, ale také přehled tématických knih a kuchařek nebo katalog restaurací i bister a obchůdků se zdravou výživou.
Listová zelenina je fantastickým zdrojem vitamínů a minerálů, po hříchu ale mnohým snad s výjimkou míchaných salátů zrovna nešmakuje. Na tuhle potíž ale existuje jeden trik – zelený, ale sladký koktejl zvaný smoothies.
Po dvouleté pauze opět pořádám živé kurzy veganského vaření. Kromě obou mých jednodenních kurzů alternativ masa a luštěnin je novinkou celovíkendový kurz, na kterém vás naučím vyrábět také rostlinné jogurty, kefír, tvaroh nebo sýry.
🥗 Chcete v jídelníčku omezit maso? Anebo ho vynechat úplně? 💪 Chcete být vitálnější, zdravější a třeba i štíhlejší? 👉 Pak jste na správné adrese. V online kurzu Rostlinný jídelníček vám krok po kroku vysvětlím základní pilíře rostlinného stravování - od základů výživy přes jednotlivé druhy potravin a všestrannost jejich použití až po jejich zařazení do běžných jídel. Čeká na vás 18 videí v délce přes 2 a půl hodiny, 4 hlavní části a celkem 45 kapitol plných textů, tabulek a infografik. Nechybí ani příklady vzorových snídaní, obědů a večeří a ukázkových týdenních jídelníčků.
Zjistěte víceNa kurzu si připravíme a ochutnáme typově několik odlišných jídel různých světových kuchyní (tuzemská, indická, thajská...) z řady rostlinných bílkovin, jako tofu, tempeh nebo seitan, ale také surovin jako je červená čočka nebo houby shitake. Mimoto si předvedeme také pár rychlovek jen s mixérem. Taky provětráme spíže a kredenc a ukážeme si méně časté ingredience.
Pomazánky, polévky, chuťovky i typově několik odlišných hlavních jídel různých světových kuchyní (mexická, indická, tradiční česká…) z hrachu, cizrny, sóji a různých druhů čočky a fazolí. To vše si na kurzu připravíme a ochutnáme. Dozvíte se také, jak luštěniny správně upravovat (namáčení, správné vaření), které z nich můžeme klíčit a jak je správně skladovat.
Na celovíkendovém kurzu projdeme všechny oblasti rostlinné stravy – luštěniny, alternativy masa (tofu, tempeh, seitan…) i alternativy mléčných výrobků z ořechů a semínek, jako jsou rostlinná mléka, jogurty, kefír a sýry. Připravíme a ochutnáme pomazánky, polévky, svačiny, pochoutky i typově několik odlišných hlavních jídel, tak aby pokryla kompletní jídelníček.
Nevybrali jste si z nabídky? Pak je tu ještě kurz na klíč, který připravím na konkrétní termín přímo u vás doma. Po dohodě s vámi namíchám program z mixu osvědčených receptů, vycházejících z mých kurzů rostlinných alternativ masa, luštěnin i rostlinných alternativ mléčných výrobků. Ideální jako dárek.