Váš průvodce rostlinnou stravou

Vegmania.cz je portál věnovaný propagaci veganství a podpoře udržitelného životního stylu. Na své si tu však přijdou i ti, kteří rádi zkouší nové suroviny a postupy. Na Vegmanii najdete články a veganské recepty, ale také přehled tématických knih a kuchařek nebo katalog restaurací i bister a obchůdků se zdravou výživou.

Nové články

Zobrazit všechny články

Online kurz Rostlinný jídelníček

rostlinný jídelníček

🥗 Chcete v jídelníčku omezit maso? Anebo ho vynechat úplně? 💪 Chcete být vitálnější, zdravější a třeba i štíhlejší? 👉 Pak jste na správné adrese. V online kurzu Rostlinný jídelníček vám krok po kroku vysvětlím základní pilíře rostlinného stravování - od základů výživy přes jednotlivé druhy potravin a všestrannost jejich použití až po jejich zařazení do běžných jídel. Čeká na vás 18 videí v délce přes 2 a půl hodiny, 4 hlavní části a celkem 45 kapitol plných textů, tabulek a infografik. Nechybí ani příklady vzorových snídaní, obědů a večeří a ukázkových týdenních jídelníčků.

Zjistěte více

Nové recepty

Zobrazit všechny recepty

Živé kurzy veganského vaření

Kurz Veganské vaření – seitan, tempeh či tofu

Kurz Veganské vaření - seitan, tempeh či tofu
5,5 hodin   kapacita: 4 osoby  

Na kurzu si připravíme a ochutnáme typově několik odlišných jídel různých světových kuchyní (tuzemská, indická, thajská...) z řady rostlinných bílkovin, jako tofu, tempeh nebo seitan, ale také surovin jako je červená čočka nebo houby shitake. Mimoto si předvedeme také pár rychlovek jen s mixérem. Taky provětráme spíže a kredenc a ukážeme si méně časté ingredience.

#tofu #tempeh #seitan #ochucování
Zjistěte více

Luštěniny v receptech světových kuchyní

Kurz Luštěniny v receptech světových kuchyní
5,5 hodin   kapacita: 4 osoby  

Pomazánky, polévky, chuťovky i typově několik odlišných hlavních jídel různých světových kuchyní (mexická, indická, tradiční česká…) z hrachu, cizrny, sóji a různých druhů čočky a fazolí. To vše si na kurzu připravíme a ochutnáme. Dozvíte se také, jak luštěniny správně upravovat (namáčení, správné vaření), které z nich můžeme klíčit a jak je správně skladovat.

#cizrna #fazole #čočka #hrách
Zjistěte více

Víkendový kurz (luštěniny, alternativy masa i mléka)

Víkendový kurz (luštěniny, alternativy masa i mléka)
2 dny   kapacita: 4 osoby  

Na celovíkendovém kurzu projdeme všechny oblasti rostlinné stravy – luštěniny, alternativy masa (tofu, tempeh, seitan…) i alternativy mléčných výrobků z ořechů a semínek, jako jsou rostlinná mléka, jogurty, kefír a sýry. Připravíme a ochutnáme pomazánky, polévky, svačiny, pochoutky i typově několik odlišných hlavních jídel, tak aby pokryla kompletní jídelníček.

#jogurty #sýry #tofu&tempeh #luštěniny
Zjistěte více

Individuální kurz na míru u vás doma

Individuální kurz na míru
5 hodin   kapacita: 2-3 osoby  

Nevybrali jste si z nabídky? Pak je tu ještě kurz na klíč, který připravím na konkrétní termín přímo u vás doma. Po dohodě s vámi namíchám program z mixu osvědčených receptů, vycházejících z mých kurzů rostlinných alternativ masa, luštěnin i rostlinných alternativ mléčných výrobků. Ideální jako dárek.

#ochucování #alternativymasa #luštěniny
Zjistěte více

Doporučujeme

Aktuální téma - zdravěji a více rostlinně v novém roce?

Na Vegmanii také najdete