Spirulina není řasa, ale sladkovodní sinice. Nachází se v jezerech v tropických a subtropických oblastech. Její popularita v posledních letech ale mnohonásobně převyšuje poptávku, proto se pěstuje (především v Japonsku). Řadí se společně s chlorellou a nápoji z mladých obilovin mezi tzv. zelené potraviny.
Spirulina obsahuje závratných 50 – 60 procent dobře stravitelných bílkovin (obsahuje až 18 různých aminokyselin včetně všech esenciálních) a patří tak mezi nejlepší přírodní zdroje proteinů vůbec. Zastoupeny jsou v ní karotenoidy včetně beta-karotenu, chlorofyl, vitaminy B1, B2, B3, B6, B9, vitamin C, vitamin D, vitamin A a vitamin E a minerální látky jako železo, draslík nebo jód.
Dostupná je ve formě prášku nebo slisovaná do tablet smaragdové barvy. Prášek můžete rozmíchat ve vodě a připravit si zelený nápoj, nebo jej přidat do smoothies. Tablety se konzumují samostatně před jídlem, 6-12 tablet 2x denně.