Skořice pochází z Asie, její použití se vesměs zúžilo na kořenění sladkých jídel, přitom ale patří k přírodním lékům s blahodárnými účinky, což potvrzují mnohé výzkumy posledních let. Díky výrazným dezinfekčním a antibiotickým schopnostem se využívá proti nachlazení, kašli a chřipce, stejně jak dobré poslouží i při potížích zažívacího traktu, jako jsou průjmy, nadýmání nebo kolika.
Známé jsou její zahřívací účinky, skvěle tak poslouží především v zimních měsících. Skořice dále podporuje chuť k jídlu, snižuje krevní tlak, či zlepšuje trávení. Nové výzkumy ukazují její příznivý vliv při onemocněních cukrovkou 2. typu, kdy pomáhá zlepšit necitlivost tělních buněk na inzulín. Skořicí tedy rozhodně nešetřte, přidávejte ji do čajů a dalších nápojů, hodí se přidat také do smoothies, kaší, müsli a podobně.