Rád pro vás připravím kurz na klíč na konkrétní termín a individuálně nastavený program. Po dohodě s vámi namíchám mix osvědčených receptů, vycházející z mých kurzů Veganské vaření (tempeh, seitan, tofu…), Luštěniny v receptech světových kuchyní a zapojit můžeme i ochutnávky z Rostlinných alternativ mléčných výrobků (rostlinné jogurty, sýry…).
Délka kurzu: obvykle 4 – 5 hodin
Termín: Vybraný den a čas je na domluvě. Víkendových termínů je omezené množství, ale je možné kurz uspořádat také v pracovním týdnu.
Místo: Kurz je možné po domluvě uspořádat u vás doma. Výběr vhodného nadobí zkonzultujeme (kromě hrnců a pánví využíváme silný stolní mixér) a sebou přivezu vše, co bude případně potřeba. Dobře dostupný je pro mě okruh cca 100 km od Prahy, zhruba ohraničený městy Strakonice, Plzeň, Ústí nad Labem, Liberec, Hradec Králové a Pardubice.
Náplň kurzu: Proč si vybrat právě můj kurz? Narozdíl od řady klasických kurzů vaření se nevěnuji jen konkrétní přípravě jídel, ale snažím se představit rostlinnou stravu jako barevnou paletu přístupů a dovedností. Kromě samotných receptů se také věnuji např. klíčení, kvašení, dochucování a dalším praktickým oblastem.
Z receptů si připravujeme pomazánky, polévku, několik hlavních jídel, popř. rychlý dezert nebo slanou pochoutku. Často vaříme dvě jídla souběžně, abychom využili čas efektivně a ukázali si co nejpestřejší spektrum přístupů k rostlinnému vaření. Obvykle zvládáme 6 – 7 různých jídel. Vařit budeme z alternativ živočišných produktů, jako je tofu, tempeh, seitan, luštěnin, obilovin, hub a zeleniny.
Cena: Výsledná částka vychází především z počtu účastníků, délky kurzu, náročnosti přípravy, vzdálenosti atd. Dozvíte se ji ihned poté, co budu znát všechny “proměnné”. Pro základní představu: celková cena za kurz pro dvě osoby se může pohybovat mezi 5000 – 5500 Kč, pro trojici 6500 – 7000 Kč. V ceně je zahrnutá potřebná režie (komunikace, nákup surovin, popř. doprava na kurz) a vlastní čas kurzu včetně přípravy před a pomoci s úklidem po kurzu.
PS: Po nedorozuměních dodávám, že uvedené částky jsou za kurz jako celek, tzn. dělí se 2 nebo 3 při přepočtu na 1 osobu.
Kdo vás kurzem povede? Jmenuju se Pavel Ovesný (opravdu, není to umělecký pseudonym 🙂 ) a jsem dlouholetým propagátorem rostlinné stravy a zakladatelem portálu Vegmania.cz, který právě čtete. Lektorování se věnuju řadu let a mými kurzy prošlo více než 2000 účastníků. Moc mě baví předávat dál své zkušenosti a potkávat nové inspirativní tváře.
Proč si vybrat právě můj kurz?
- recepty jsou poměrně jednoduché, rychlé na přípravu a navržené tak, aby se daly snadno obměnit – získáte spoustu inspirace pro každodenní vaření
- pokud je to možné, vaříme i 2 jídla najednou, abychom stihli co nejpestřejší paletu jídel
- zbude tak i dost vzorků pro vaše blízké, aby mohli také ochutnat
- vaření prokládám řadou praktických tipů (příprava, dochucování, skladování) a osvětluju některá výživová doporučení
Jak se vám na kurzu líbí
“Skvěle strávený den, uvařili jsme opravdu hodně jídel a dozvěděla jsem se navíc hodně vychytávek, které určitě využiju. Konečně umím uvařit i rychlé jídla, které bude jíst i syn. Kurz je na moc hezkém místě s výbornou dostupností.” Anna Vyčichlová
“Jedinečný kurz nejen náplní, ale i podáním a zasazením do příjemného prostředí. Neučíte se top kulinářskému umění, ale vaření využitelném v každodenním životě. Jednoduché recepty, rychlé a z dostupných surovin. Pavel vám poradí s tipy a triky, jak se vyvarovat omylů, které sám už eliminoval. Ani po týdnu vás nadšení nepustí a svrbí vás ruce hned vše vyzkoušet.” Pavla Králíková
“Byla to má první zkušenost s kurzem vaření a s radostí mohu říct, že naplnil a předčil mé očekávání. Byl jednoduše strukturovaný, a tak bylo snadné vše pochytit a získat mnoho inspirace k domácímu tvoření. Velmi jsem ocenila prostředí a atmosféru celého kurzu, která byla uvolněná a přátelská. Jsem nadšená za mnoho tipů, které jsme dostali a praktické informace, které, věřím opravdu poslouží.” Pavla Vajglová
“Byla jsem opravdu spokojená, jen snad nepřipravená na tak velké množství jídla…-)” Martina Junková