Zapečená pohanka s hlívou

Zapečená pohanka s hlívou
Počet porcí: 2 porce
Doba přípravy: 45 minut
Ingredience:

větší cibule
400 g hlívy ústřičné
1 hrnek loupané pohanky
1 balíček uzeného tofu
2 střední mrkve
sušená rajčata
olivový olej
koření: drcený kmín, houbové koření, majoránka, sójová omáčka, sůl

Postup:

Pohankové kroupy uvaříme v hrnci s dvojnásobným množstvím osolené vody.

V hluboké pánvi rozehřejte olej a dáme na něj smažit na drobno pokrájenou cibuli. Hlívu pokrájíme na nudličky a přidáme na pánev. Několik minut restujeme, přidáme houbové koření a kmín.

Tofu pokrájíme na malé kostky, nakládaná sušená rajčata zase na menší proužky. Mrkev nastrouháme najemno a spolu s tofu a rajčaty přidáme do směsi a vše ještě krátce dusíme na pánvi.

Poté připravenou směs smícháme s pohankou a vložíme do pečící mísy. Pečeme 20 minut při 180 °C. Podáváme posypané sezamezánem, výbornou přílohou je kysené zelí.

Související recepty