Žampionová omáčka s bramborovým knedlíkem

Žampionová omáčka s bramborovým knedlíkem
Ingredience:

Omáčka:
větší cibule
250g žampionů
zeleninový vývar (nebo zeleninový bujón s vodou)
koření: sůl, pepř, kurkuma, sójovka, houbové koření, mletý kmín, libeček

Bramborový knedlík (na jednu šišku)
300 g brambor
100 g hrubé mouky
sůl

Postup:

Omáčka:
Osmažíme cibulku s celým kmínem, přidáme žampiony, podlejeme zeleninovým vývarem, dusíme, okořeníme (sůl, pepř, kurkuma, sójovka, houbové koření, mletý kmín, libeček) a nakonec zahustíme (podle možností buď moukou anebo rostlinnou smetanou).

Knedlík:
Uvařené brambory najemno nastrouháme, přidáme mouku a špetku lžičky soli. Vypracujeme těsto, aby drželo tvar (jinak je teb a přidat mouku). Vytvarujeme šišku a vyříme zhruba čtvrhodinku, dokud nevyplave na hladinu.

Související recepty