Veganské “kuře” na pórku

Veganské "kuře" na pórku
Ingredience:

větší cibule
menší pórek
200g vegan “kuřecí” (stejnou službu udělá naložené robi)
mouka
sůl
sojová omáčka

Postup:

Nadrobno pokrájenou cibuli osmažíme do zlatova, přidáme a orestujeme vegan “kuřecí” plátky (koupil jsem je na zkoušku ve vietnamské tržnici Sapa, chuťově upřimně žádný zázrak, jemně namarinované robi udělá určitě lepší službu). Promícháme s na kolečka nakrájeným pórkem, zaprášíme trochou mouky, mícháme, dokud se mouka trochu nezapraží a podlijeme horkou vodou. Osolíme a necháme pár minut dusit na středně hustou omáčku (případně znovu podlejeme). Dochutíme sojovou omáčkou, krémovější a smetanovější chuť dostaneme přidáním lahůdkového droždí. Podáváme s rýží.

Pavel Ovesný   Tagy: Pórek Robi   Kategorie: Hlavní chody

Související recepty