3 brambory
2 stroužky česneku
bramborový škrob
olej na smažení
sůl
pepř
kmín
muškátový oříšek
majoránka
zálivka
sojový jogurt
zelená nať
sůl
Najemno nastrouháme brambory (1 brambora vyjde na 1 menší bramboráček), česnek, zahustíme bramborovým škrobem a ochutíme solí, majoránkou, mletým kmínem nebo muškátovým oříškem. Na pánvičce rozehřejeme kvalitní olej na smažení a bramboráčky smažíme několik minut z obou stran.
Mezitím si připravíme zálivku ze sójového jogurtu, který osolíme a smícháme se zelenou natí, kterou máme zrovna po ruce (petržel, pažitka…). Na ubrousku necháme vysát přebytečný olej a naservírujeme se zálivkou a nakrájenou zeleninou.
Původní recept pochází od populárního německého veganské kuchaře Attily Hildmanna, jenom cibuli v něm střídá našinci v bramborácích jistě více šmakující česnek.