Veganská kešu mozzarella

Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 15 minut
Ingredience:

1 lžíce psylia
200ml vody
100 g kešu
2 lžíce citrónové šťávy
špetka soli

Postup:

Kešu namočíme přes noc do vody, před použitím je slijeme. Psylium ideálně ještě proženeme mixérem na co nejjemnější prášek, abychom získali co nejhladší konzistenci. Osvědčilo se mi přidat pak rovnu vodu a ještě chvíli mixovat společně. Z mixéru ji přelijme co nejrychleji do misky, gel se tvoří opravdu rychle. Necháme jej uležet zhruba půl hodiny. Vymačkáme šťávu z citrónu, který „sýr“ nejen okyselí, ale pomůže jej také lépe „srazit“. Přidáme vodu a necháme alespoň půl hodiny vytvořit gel. V mixéru nejdříve rozmixujeme kešu na hladkou strukturu, až poté přidáme psyliový gel a citronou šťávu. Nalejeme do misky či formy a necháme v lednici ztuhnout.

Sháníte lahodné kešu ořechy, co se jen na jazyku rozplývají? Velký výběr balení najdete na Ochutnejorech.cz

Líbil se vám recept? Pošlete ho dál:

Související recepty