Veganotic bublanina v gluten free verzi

Veganotic bublanina v gluten free verzi
Ingredience:

100g rostlinného másla (kokosové a trochu alsanu)
180g hnědého cukru krupice
2 lžičky vanilkového extraktu
240 gramů bezlepkové směsi Labeta
2 vrchovaté lžičky prášku do pečiva (bez fosfátu)
1/2 lžičky sody bikarbony
špetka soli
1/2 hrnku hustého rýžového mléka (ze sušeného)
1/2 hrnku řídkého rýžového mléka
1 lžíce jablečného octa
jahody a třešně

Postup:

Recept jsme převzaly z Veganotic a upravily ho dle toho, co máme doma a také bez lepku!
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Smícháme cukr s kokosovým tukem a vanilkovým extraktem a pořádně prošleháme vidličkou nebo šlehačem. V druhé míse smícháme všechny sypké ingredience kromě cukru. Ve třetí míse smícháme rýžová mléka s octem. Do mísy s cukrem přidáme 1/3 sypké směsi a přimícháme 1/2 tekutých ingrediencí – lehce promícháme. Poté přidáme další 1/3 mouky a tekuté směsi – promícháme a nakonec dodáme poslední část sypké směsi. Mícháme velmi lehce. nalijeme do formy a vmáčkneme ovoce a pečeme na 180 stupňů cca 40 minut.

Související recepty