Těstovinový salát s robi

těstovinový veganský salát
Ingredience:

200g těstovin
2 robi oválky
půl cukety
kukuřice
paprika
rajče
rukola
kvalitní olej

Postup:

Těstoviny (penne, kolínka, vrtule) uvaříme v osolené vodě. Zcedíme je a přidáme na pánev, kde jsme předtím orestovali robi (je vhodné ho pokrájet na kostky a chvíli namarinovat v sójové omáčce), cuketu a případně i trochu mražené nebo sterilované kukuřice. Promícháme, vypneme oheň a necháme chladnout.

Mezitím nakrájíme na malé kostky papriku, rajče, natrháme rukolu. Až těstoviny vychladnou zhruba na teplotu těla (aby se nepoškodily enzymy z čerstvé zeleniny), smícháme všechno dohromady, pokud máme, přidáme i nějaké naklíčené semínka, luštěnina a podobně. Zakapeme dobrým olejem (olivový, já jsem v tomhle případě použil oříškově chutnající omega-3 olej značky Alnatura. Tento postup a ingredience berte jako inspiraci, různých variant se dá vymyslet téměr kam jen fantazie sahá.

Pavel Ovesný   Tagy: Robi Těstoviny   Kategorie: Hlavní chody

Související recepty