Těstovinový salát s majonézou

vegan_testovinovy_salat
Ingredience:

– 250g bezlepkových těstovin /půl sáčku
– 1/2 ledového salátu
– 2 hrsti salátu polníček
– 1 avokádo
– 1/2 salátové okurky
– malá rajčata, nejlépe kombinace barev
– čerstvá bazalka – 3 výhonky
– domácí majonéza/ sojolka nebo sojolka z obchodu – 1 kelímek
– pro dochucení sůl, případně pepř kdo má rád

Postup:

Uvaříme dle návodu těstoviny, propláchneme, necháme okapat, zchladnout. Nakrájíme na kostky avokádo, okurku, dle velikosti na polovinu nebo čtvrtinu malá rajčátka, na malé kousky bazalku. Do mísy natrháme ledový salát přidáme polníček a všechny ostatní nakrájené suroviny. Následně dochutíme majonézou/sojolkou a doladíme solí a pepřem. Salát necháme nejlépe vychladit v lednici, pokud k tomu není čas, nic se neděje, dá se jíst okamžitě ihned po přípravě:)

Související recepty