Švestková omáčka s veganským “uzeným” a kaší

Švestková omáčka s veganským "uzeným" a kaší
Počet porcí: 2 porce
Doba přípravy: 40 minut
Ingredience:

omáčka
2 lžíce oleje
1 lžíce mouky
cca 3/4 litru horké vody
3 lžíce švestkových povidlů
pár nasekaných švestek
2 lžíce rumu (nemusí být)
skořice
lžíce balsamico krému
lžíce sójovové omáčky
2 hřebíčky
špetku chilli

uzené
seitan natural (nebo dělat)
3 lžíce oleje
1 lžička uzené papriky,
1/2 lžičky javorového sirupu
soli a pepř podle chuti

Postup:

Na švestkovou omáčku osmahneme na dvou lžících oleje lžíci mouky, uděláme jíšku, zalijeme cca 3/4 litrem horké vody, přidáme 3 lžíce švestkových povidel, pár nasekaných švestek, 2 lžíce rumu (nemusí být), půl lžičky skořice, lžíce balsamico krému, lžíce sójovové omáčky, 2 hřebíčky, špetku chilli a chvilku povaříme.

Veganské “uzené” použijeme seitan natural (nebo robi), nakrájený na tenké plátky a marinovaný ve směsi z oleje, uzené papriky, kapce javorového sirupu, soli a pepře. Poté už bez dalšího tuku orestujeme.

Bramborovo-celerovo-mrkvovou kaši připravíme jednoduše – uvaříme suroviny v mírně osolené vodě do měkka, vodu zcedíme (případně si trochu odlejeme bokem pro lehké naředění, přidáme veganský margarín veg margarín (např. Cocovit bez PO), trochu rostlinného mléka, rozmixujeme tyčovým mixérem a případně dochutíme. Na talíří posypeme nasekanou petrželovou natí.

Silvie Zemková   Tagy: Omáčky Seitan   Kategorie: Hlavní chody

Související recepty