Sushi je pro mě ideální jídlo na cesty. Pro tento recept můžete připravit vaše oblíbené – v mém případě jsou to maki z hnědé rýže, pórku a mrkve, zabalené do listů nori. Syrová zelenina poskytuje příjemný kontrast (a rovnováhu) k vydatné mastné chuti. Na dochucení listů jsem použila tenoučkou vrstvu thajské curry pasty (prodávají se v plastových kelímcích), byla chutná, ale přece jen až příliš pálivá
Po přípravě sushi jsem je ponořila do bezlepkového “tempura” těsta z rýžové mouky, špetky soli, vody a malého špetky prášku do pečiva. Těsto nesmí být příliš tekuté, jinak by z rolek klouzalo. Samozřejmě můžete použít i běžnou nebo celozrnnou mouku, pokud není lepek problémem. Smažte ve vyšší vrstvě oleje, dokud sushi nebude křupavé a slabě zlaté. Podáváme třeba se syrovým strouhaným daikonem (bílou ředkví) nebo lehce blanšírovanou zeleninou.