hrnek celozrnné žitné mouky
hrnek rostlinného mléka
půl hrníčku vody
lžíci kypřicího prášku
špetku soli
lžíci oleje
1 plechovka fazolí
zelenina podle chuti
Na těsto na lívance smícháme hrnek (celozrnné žitné) mouky, hrnek rostlinného mléka, půl hrnku vody, lžíci kypřícího prášku, špetku soli a lžíci oleje. Osmažíme takřka nasucho, jen na lehce vymazané pánvi, z každé strany ani ne minutku. Posypeme jarní cibulkou nebo jiným “zeleným”.
Fazole využijeme rovnou hotové z plechovky a trochu dochutíme, nebo na pánvi osmažíme cibulku, zaprášíme mletou paprikou (a případně chilli kořením), přidáme pokrájená oloupaná rajčata, sůl, pepř a společně podusíme.
PS: přečtete si univerzální návod na sladké i slané zdravé lívance