Slané lívance s fazolemi a zeleninou

Slané lívance s fazolemi a zeleninou
Počet porcí: 2 porce
Doba přípravy: 20 minut
Ingredience:

hrnek celozrnné žitné mouky
hrnek rostlinného mléka
půl hrníčku vody
lžíci kypřicího prášku
špetku soli
lžíci oleje

1 plechovka fazolí
zelenina podle chuti

Postup:

Na těsto na lívance smícháme hrnek (celozrnné žitné) mouky, hrnek rostlinného mléka, půl hrnku vody, lžíci kypřícího prášku, špetku soli a lžíci oleje. Osmažíme takřka nasucho, jen na lehce vymazané pánvi, z každé strany ani ne minutku. Posypeme jarní cibulkou nebo jiným “zeleným”.

Fazole využijeme rovnou hotové z plechovky a trochu dochutíme, nebo na pánvi osmažíme cibulku, zaprášíme mletou paprikou (a případně chilli kořením), přidáme pokrájená oloupaná rajčata, sůl, pepř a společně podusíme.

PS: přečtete si univerzální návod na sladké i slané zdravé lívance

Související recepty