seitan, cibule, pórek, paprika, mrkev, cuketa, čínské zelí, žampióny…, zkrátka, co je zrovna po ruce, olej, koření, sójová omáčka nebo sypký zeleninový bujón, kukuřičný škrob
Na prudším ohni v hluboké pánvi orestujeme zeleninu podle toho, co máme zrovna k dispozici, např. cibuli, pórek, různé druhy papriky, mrkev, cuketu, čínské zelí, popř. houby (žampióny), okořeníme (kari, koření na čínu, sypký zeleninový bujón Wurzl) a přidáme už připravený seitan, nakrájený na úzké nudličky. Řádně promícháme dohromady a nakonec zalijeme sójovou omáčkou s kukuřičným škrobem, rozmíchaným v troše studené vody. Ještě chvíli povaříme, dokud „omáčka“ nezhoustne. Jako příloha je nejvhodnější rýže – jasmínová nebo basmati, vyzkoušejte také zdravou a chuťově zajímavou alternativu – bezpluchý oves, přezdívaný „evropská rýže“.