1 hrnek lepivého druhu rýže
2,5 hrnku vody
skořice podle chuti
30 g rozinek
100 g sušených meruněk
sladidlo podle chuti
hrst lískových ořechů
2 jablka
Nesířené sušené meruňky pokrájíme na čtvrtky a společně s rozinkami je namočíme do sklenice plné vody (tzv. sedmičky). Ideálně je tak necháme nabobtnat přes noc.
Voda díky tomu zesládne a není pak nutné používat tolik sladidla. Rýži propláchneme, přidáme slitou vodu z namočeného ovoce, přidáme špetku skořice a vše uvaříme do měkka. Rýže bude lehce krémovitá.
Do ní pak zamícháme namočené rozinky a švestky a případně ještě dosladíme. Vše řádně promícháme a navrstvíme do předem připravené skleněné zapékací mísy nebo do remosky. Nahoru nastrouhamé dvě jablka a posypeme nasekanými ořechy.
Pečeme na 180° C přibližně 30 minut.