základ:
2 banány
1,5 hrnku polohrubé mouky
1 hrnek cukru
1 hrnek sójového/ovesného/rýžového mléka (já to střídám, co mám zrovna načaté, tentokrát to byla sójová Alnatura )
1/2 hrnku oleje
kypřící prášek
olej (proč ne třeba kokosový?) a hrubá mouka/krupice na vymazání formy
můžeme přidat:
citrónovou kůru
rozinky
nasekané vlašské ořechy
kakao na “mramorování” – ale já jsem “mramorovala” už i mletým kokosem, a teď i mákem
a nemusíme přidat:
cukr, ale jiné méně hříšné sladidlo
Banány rozmixujeme a smícháme se zbytkem surovin. Pokud chceme mramorovat, část těsta nalijeme do jiné nádoby a přidáme kakao/mák/kokos. Obě těsta střídavě lijeme do formy, a pečeme v troubě tak dlouho, dokud po napíchnutí bábovky špejlí na ní nezůstane přilepené těsto.