2 hrnky uvařené cizrny
2 menší cibule
1 lžička mleté papriky (případně ještě trocha chilli)
2 lžíce lahůdkového droždí
sypký zeleninový bujón (např. Wurzl)
Cizrnu přes noc namočíme, ráno vyměníme vodu a uvaříme do měkka. Na pánvi rozpálíme olej a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Osmažíme do zlatohněda, zaprášíme paprikou a krátce orestujeme, aby zmavla, ale nezhořkla. Přidáme cizrnu, zeleninový bujón a půl hrnku horké vody (případně i trochu vývaru z cizrny, sice jsou v něm i nadýmavé látky, ale zase lépe šmakuje). Krátce provaříme a zahustíme lahůdkovým droždím. Kdo má rád pikantnější chuť, může nakonec přidat 2 protlačené nebo jemně nastrouhané stroužky česneku.