Raw banánové palačinky s ovocnou zmrzlinou

Raw banánové palačinky
Počet porcí: 1
Postup:

Banánová palačinka podle zásad živé stravy je jednoduchá, budete ale na ni potřebovat kvalitní sušičku s rovnými pláty. Zralé banány oloupeme a rozmixujeme do hladka. Na jednu palačinku jsou potřeba dva větší nebo tři menší banány. Můžete je případně nastavit i jablky. Na plát sušičky rozprostřeme nepřilnavou podložku (většinou je dostanete přímo k sušičce) a rozmixované banány na ně stěrkou rovnoměrně rozmažeme do tenké vrsty. V sušičce je sušíme (do max. 42°C) okolo 10 hodin. Pak jdou lehce sloupnout a překvapí vás svojí pružností.

Palačinky chutnají mnohem lépe, než na první pohled vypadají. Můžete je naplnit krémem (namočené a rozmixované kešu ořechy s něčím sladkým), pokapat některým z rostlinných sirupů či jinak ochutit. Já jsem k nim připravil zmrzlinu z dvou zmrazených banánů a půl hrnku zmrazeného lesního ovoce. Potřebovat budete opět silnější mixér, který zvládne rozsekat zmrzlé ovoce. Po mixování zrmzlinu ihned servírujeme, protože se rychle roztéká.

Líbil se vám recept? Pošlete ho dál:

Související recepty