Banánová palačinka podle zásad živé stravy je jednoduchá, budete ale na ni potřebovat kvalitní sušičku s rovnými pláty. Zralé banány oloupeme a rozmixujeme do hladka. Na jednu palačinku jsou potřeba dva větší nebo tři menší banány. Můžete je případně nastavit i jablky. Na plát sušičky rozprostřeme nepřilnavou podložku (většinou je dostanete přímo k sušičce) a rozmixované banány na ně stěrkou rovnoměrně rozmažeme do tenké vrsty. V sušičce je sušíme (do max. 42°C) okolo 10 hodin. Pak jdou lehce sloupnout a překvapí vás svojí pružností.
Palačinky chutnají mnohem lépe, než na první pohled vypadají. Můžete je naplnit krémem (namočené a rozmixované kešu ořechy s něčím sladkým), pokapat některým z rostlinných sirupů či jinak ochutit. Já jsem k nim připravil zmrzlinu z dvou zmrazených banánů a půl hrnku zmrazeného lesního ovoce. Potřebovat budete opět silnější mixér, který zvládne rozsekat zmrzlé ovoce. Po mixování zrmzlinu ihned servírujeme, protože se rychle roztéká.