Quinoová kaše s ovocem

Quinoová kaše s ovoce
Počet porcí: 2 porce
Doba přípravy: 20 minut
Ingredience:

1 menší hrnek quinoi
2,5 hrnku vody
ovoce
semínka na posypání
volitelně lžička tekutého sladidla

Postup:

Quinoa ke snídani? Tato pseudoobilovina se v množství bílkovin může měřit s ovesnými vločkami, navíc má kompletnější spektrum esenciálních aminokyselin. Pokud jsou vaše snídaně monotónní, dejte ji určitě šanci.

Hrnek quinoi zalejeme 2,5 násobkem vody. Přivedeme k varu a vaříme 12 – 15 minut. Quinoa je zpočátku sypčí, při delším vaření začně “kašovatět”. Vypneme ji podle konzistence, kterou chceme docílit a necháme chvíli vychladnout.

Mezitím si očistíme a připravíme ovoce (v tomto případě banán a hruška). Quinou přemístíme do misky a nahoru přidáme pokrájené ovoce. Posypeme semínky (sezamová zlepší vaši bilanci vápníků, chia nebo konopná zase omega-3 mastných kyselin), ale třeba také kokosem a podle potřeby dosladíme. Já jsem použil melasu, která je bohatá na řadu minerálů, jako je třeba železo.

 

Pořiďte si quinou a amarant online ještě dnes a připravte si z něj kaši, salát nebo chutné rizoto.

Související recepty