Prejt z mungo a krup

Prejt z mungo a krup
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 40 minut + vaření munga
Ingredience:

1 velká cibule
hrnek ječných krup
hrnek mungo fazolí
2 stružky česneku
sojovou omáčku
majoránku, pepř, sůl

Postup:

Mungo fazolky namočíme alespoň na 2 hodiny, ale klidně přes noc do studené vody. Vodu pak vylejeme, doplníme čerstvou a uvaříme do měkka, což trvá necelou půlhodinku. Nebojte se je osolit hned na začátku. Kroupy propláchneme a uvaříme v osolené vodě také do měkka.

Na oleji osmahneme na drobno pokrájenou cibuli do zlatohněda. Přidáme adzuki, krátce orestujeme a zasypeme kroupami. Necháme několik minut společně propojit chutě, až na závěr přidáme lžíci sojové omáčky, česnek a majoránku, aby neztratili aroma. Promícháme.

Na talíři můžeme přidat čerstvě namletý pepř a také menší lžičku lahůdkového droždí. Prejt je výborný samotný s kysaným zelím nebo klasicky s uvařenými bramborami a kyselou okurkou.

Pavel Ovesný   Tagy: Kroupy Mungo   Kategorie: Hlavní chody

Související recepty