Polévka ze sušených rajčat

Polévka ze sušených rajčat
Počet porcí: 2 porce
Doba přípravy: 20 minut
Ingredience:

menší hrst sušených rajčat
cca deset lístků bazalky
2 lžíce kuskusu
sypký zeleninový bujón
stružek česneku

Postup:

Sušená rajčata (hodí se zvlášť ty zbývající, většinou tužší kousky, které už nezměknou) pokrájejte na menší kousky, osolte nebo přidejte trochu sypkého zeleninového bujónu a zalijte horkou vodou. Pokud máte raději hustší polévky, přisypte trochu kuskusu (pak přidejte soli nebo bujónu trochu více). Pár minut povařte, před koncem do polévky natrhejte bazalkové lístky a najemno nastrouhejte nebo zamíchejte už rozetřený česnek. Po odstavení můžete chuť zvýraznit přidáním trochy sojové omáčky tamari nebo misa.

Související recepty