Polévka z červené řepy

Polévka z červené řepy
Počet porcí: 3
Doba přípravy: 30 minut
Ingredience:

větší cibule
2 mrkve
půl menší dýně hokkaido
3 červené řepy
1 petržel
kousek jablka
koření: bobkový list, nové koření, hřebíček
dochucení: sůl, ume ocet

Postup:

Chcete-li polévku připravit, nejprve orestujte nakrájenou cibuli v hrnci s malým množstvím sezamového oleje a špetkou soli. Přidejte nakrájenou mrkev, dýni hokkaidó, petržel, červenou řepu a malý kousek jablka – pohrávejte si s poměry a pokaždé získáte originál v závislosti na tom, kterou zeleninu se rozhodnete zdůraznit. Orestujte chvíli společně, přidejte sůl a zalejte horkou vodou, aby byla veškerá zelenina ponořená. V tomto okamžiku můžete přidat bobkový list, nové koření a celé hřebíčky. Vaříme pomalu pod poklicí po dobu 15-20 minut, dokud zelenina nezměkne a dochutíme ume octem. Vyjmeme koření a ponorným mixérem pak polévku rozmixujeme na hladký krém. Na talíři podávejte se zelenou oblohou, jako je třeba nakrájená čerstvá petrželka.

Související recepty