Pohankový prejt

Pohankový prejt
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 50 minut + doba vaření fazolí a obilovin
Ingredience:

150 g pohanky
150 g ječných krup
100 g červených fazolí
střední cibule
5 stroužků česneku
majoránka
olej
tamari (sójová omáčka)
sůl a pepř podle chuti

Postup:

Fazole nechte namočené přes noc. Ráno stejně tak namočte kroupy a pohanku. Potom jednotlivé suroviny uvařte. Ideálně každou zvlášť, aby si zachovaly ideální konzistenci.

Mezitím si na oleji osmahněte cibuli. Jakmile budete mít luštěniny a obiloviny uvařené, smíchejte s cibulí. Fazole můžete částečně rozmačkat.

Do směsi přidejte prolisovaný česnek, majoránku, alespoň 5 polévkových lžic oleje, tamari podle chuti (přidávám přibližně 3 polévkové lžíce), sůl a pepř podle chuti.

Vložte do vymazané zapékací mísy a pečte při teplotě 220 °C přibližně 40 minut.

Pohankový prejt chutná nejlépe se zelím nebo rychle kvašenou zeleninou.

Související recepty