Perník s Oreo sušenkami

vegan perník
Počet porcí: 1 plech (rozměry 35cm x 25cm)
Doba přípravy: 40 minut
Ingredience:

350g polohrubé mouky
1 kypřící prášek do perníku
120g třtinového cukru
30g holandského kakaa
1 zralý banán
200ml rostlinného mléka
150ml oleje
2 lžíce šťávy z citronu
cca 10ks Oreo sušenek
hrst mraženého lesního ovoce

Postup:
  1. Zapneme troubu na 180 stupňů.
  2. Do jedné mísy dáme 350g prosáté polohrubé mouky s 1 kypřícím práškem do perníku. Přidáme 120g třtinového cukru a 30g kakaa. Promícháme.
  3. Do druhé mísy rozmačkáme 1 banán (poslouží jako náhrada za vejce), 200ml rostlinného mléka (použila jsem sójové), 150ml oleje a 2 lžíce šťávy z citronu. Promícháme a nalijeme k sypkým ingrediencím. Metličkou nebo šlehačem pořádně promícháme.
  4. Několik Oreo sušenek nadrtíme v misce (použila jsem 7 sušenek a rozdrtila jednou metlou ze šlehače). Nasypeme do těsta a promícháme.
  5. Těsto vlijeme na olejem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech.
  6. Pečeme cca 30 minut při teplotě 180 stupňů.

Tip 😉

Posypte těsto (předtím než ho vložíte do trouby) mraženým lesním ovocem. Několik Oreo sušenek rozdělte na čtvrtiny a  v půlce pečení je napíchejte nahoru. Po upečení můžete perník krájet tak, aby každý čtvereček měl nahoře jeden kousek oreo sušenky.

Související recepty