1 balení natural seitanu (cca 250g)
2 menší cibule
pepř, olej, sojová omáčka, česnek
brambory (3-4 na osobu)
Seitan pokrájíme na menší kostky a vložíme do misky společně se dvěma lžícemi sojové omáčky, pepřem, lžící oleje a dva stroužky jemně postouhaného česneku. Přidáme dvě menší cibule nakrájené na proužky. Naložíme alespoň přes noc v lednici, ideální je směs promíchnout, aby puštěná šťáva z cibule pěkně nasákla do seitanu.
Brambory oloupeme a pokrájíme na hrubější kostky. Do zapékací misky (nebo remosky) poklademe brambory, které osolíme a pokmínujeme, do druhé části navrstvíme seitan s cibulí. Zbytkem šťávy polejeme brambory. Pečeme do změknutí brambor (cca 35-40 minut).
V remosce připravíte zapečené těstoviny či staročeského kubu, upečete seitan, žemlovku i chleba. Má 6x menší spotřebu než trouba a můžete si ji vzít i na chatu. Do konce roku 2021 můžete při objednávce v eshopu Remosky využít kód REMOSKAAFFIAL a získat 10% slevu na všechny produkty. Chci vědět víc