Pečený seitan na cibuli

Pečený seitan na cibuli
Počet porcí: 2 porce
Doba přípravy: 50 minut
Ingredience:

1 balení natural seitanu (cca 250g)
2 menší cibule
pepř, olej, sojová omáčka, česnek
brambory (3-4 na osobu)

Postup:

Seitan pokrájíme na menší kostky a vložíme do misky společně se dvěma lžícemi sojové omáčky, pepřem, lžící oleje a dva stroužky jemně postouhaného česneku. Přidáme dvě menší cibule nakrájené na proužky. Naložíme alespoň přes noc v lednici, ideální je směs promíchnout, aby puštěná šťáva z cibule pěkně nasákla do seitanu.

Brambory oloupeme a pokrájíme na hrubější kostky. Do zapékací misky (nebo remosky) poklademe brambory, které osolíme a pokmínujeme, do druhé části navrstvíme seitan s cibulí. Zbytkem šťávy polejeme brambory. Pečeme do změknutí brambor (cca 35-40 minut).

remoska-banner.png

Související recepty