Pečený květák s tymiánem a česnekem

Pečený květák s tymiánem a česnekem
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 60 minut + marinování květáku
Ingredience:

větší květák
2 stroužky česneku
olivový olej
koření: oregáno, bazalka, tymián

Postup:

Pečený květák je něco velmi jednoduchého, o čemž rozhodně nepřemyšlíte, že by mohlo být tak božské. Chcete důkaz místo slibů? Máte-li doma květák, pusťte se do toho. Květák rozdělte na menší růžičky a promíchejte se s olivovým olejem, rozetřeným česnekem, tymiánem, oregánem a bazalkou a nechte alespoň před noc v lednici namarinovat. Poté jej upečte na pečícím papíru (nebo silikonové podložce) na 180 °C půl hodiny, v polovině času růžičky květáku otočte. Já jsem ho servírovala s quinou smíchanou s nakrájeou čerstvou petrželkou, gomasiem a salátem z listového salátu.

Související recepty