1 hrnek suché cizrny (namočit + uvařit) nebo 2 hrnky uvařené
1 lžíce sezamového oleje
pikantní koření, např. grilovací koření, směs chilli con carne, paprika + chilli
sůl
Cizrna je dost náročná na čas přípravy – namáčení zabere 12 hodin a vaření další hodinu a půl. Na toto mlsání tak spíše využijete nevyužitý zbytek cizrny z jiného vaření anebo si jí rovnou uvařte více i pro další jídla.
Uvařenou a okapanou cizrnu v misce hojně posypeme kořením, promícháme a přidáme olej. Na plech vložíme pečící papír a na něj rozprostřeme do tenké vrstvy cizrnu. Pečeme ji předehřáté troubě na 180 °C za občasného míchání cca 45 minut. Cizrna by měla být na povrchu křupavá, ale uvnitř měkká.
Výborná je ještě teplá jako pochoutka k dobrému filmu. Také se hodí s pečivem a zeleninou jako hlavní jídlo. V uzavřené misce v lednici vydrží 5 – 7 dní, můžete si ji tak připravit do zásoby a využívat všude, kde se hodí – třeba do zeleninových salátů nebo polévek.