Panna cotta

Panna cotta
Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 15 minut
Ingredience:

0,5 l sojového mléka (případně jiné rostlinné, hustější konzistence)
0,25 l rostlinné smetany
1 pytlík vanilkového cukru
5 dkg cukru
5g agaru (půl balíčku práškového)

Postup:

Na známý italský dezert ve veganské verzi budeme potřebovat rostlinné mléko, rostlinnou smetanu, vanilkový a třninový cukr a agar-agar (rostlinná alternativa k želatině). Všechny ingredience smícháme v hrnci, necháme přivést k varu a na mírném plameni vaříme cca 5 minut, až začne směs díky agaru houstnout. Pannu cottu pak buď nalijeme do vychlazených misek (ze kterých ji po vychlazení vyklopíme) či rovnou do dezertových pohárů. Dozdobíme ji jahodami a lístkem čerstvé máty.

foto: Rita E / Pixabay

Související recepty