Omáčka z shitake hub s těstovinami

Omáčka z shitake hub s těstovinami
Počet porcí: 2 porce
Doba přípravy: 25 minut + namáčení hub
Ingredience:

2 cibule
50 g sušených hub shitake
menší cuketa
lněné semínko
houbové koření
mletý kmín
lahůdkové droždí

Postup:

Sušené houby namočíme alespoň na hodinu do vody, aby nabobtnaly, poté je pokrájíme na tenší plátky. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno a smažíme na oleji do zlatohněda. Přidáme pokrájené houby, krátce orestujeme, zaprášíme houbovým kořením a mletým kmínem a podlijeme nálevem z hub. Ochutíme solí a kvalitní sojovou omáčkou a necháme dusit, mezitím najemno postrouháme cuketu a zamícháme do směsi. Cuketa se během 10 – 15 minut rozvaří a omáčku zahustí. Konzistenci ještě můžeme po stažení z ohně vylepšit trochou pomletého lněného semínka a lahůdkového droždí, které natáhnout část vody.

Související recepty