balíček nudlí soba
půl menší dýně hokkaidó
1 cibule
zelené fazolky
tempeh (pro zkušené i natural, pro začatečníky raději uzený / smažený)
Znáte nudle soba? Jedná se o pohankové “špagety”, populární jsou hlavně v Japonsku. Velká škoda, že jsou tak drahé. Uvařte je podle návodu na obalu. Na omáčku budete potřebovat velkou cibuli a dýni hokkaidó – pro dvě osoby zhruba polovinu menší dýně. Orestujte v menším hrnci cibulku do sklovata a přidejte dýni pokrájenou na kostičky. Chvilku restujte společně, zasypejte lžičkou kari koření, několikrát promíchněte a zalijte vodou tak, aby byly kostky téměř zakryté a na mírné plameni vařte, dokud nezměkne. Poté omáčku rozmixujte do krémové jemnosti. Na pánvi orestujte hrst na malé kousky pokrájené zelené fazolky, rozdrobte na to tempeh a dochuťte sojovou omáčkou. Na talíř nejdříve přidejte nudle, na ně omáčku a nakonec fazolky s tempehem. Dobrou chuť.