2 hrnky rýžové mouky
2/3 hrnku tapiokového škrobu
1 lžíce jedlé sody
špetka soli
1 hrnek hnědého cukru
1 3/4 hrnku mléka (já dala makové)+ přidáme 2 lžíce jablečného octu a necháme 5 min stát
šťáva z 1 citronu
1/2 hrnku máku (použila jsem drť z mléka)
1 hrnek slunečnicového oleje
Poupravený recept z onegreenplanet.org. Velmi chutný a v gluten free verzi:) Nejdříve smícháme olej a cukr a chvíli společně mixujeme, aby se propojili. V druhé míse smícháme mouku, škrob, jedlou sodu a sůl. K mléku přidáme šťávu z citronu.
Pomalu do mouky přidáme 1/3 oleje z cukrem a potom 1/3 mléka a opakujeme. Nalijeme do formy vyložené pečícím papírem. Rychle ozdobíme švestkami a dáme do předehřáté trouby na 200 stupňů. Pečeme asi 50 minut.
Originál recept zde: http://www.onegreenplanet.org/plant-based-recipes/lemon-poppy-seed-bundt-cake-vegan/