Mac and Cheese z pečeného batátu

Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 40 minut
Ingredience:

1 balíček těstovin (kolínek)
1 hrnek kešu ořechů – přes noc namočíme do studené vody
zelenina – jeden větší batát, dvě mrkve, dvě červené cibule, jednu až dvě červené papriky, pět stroužků česneku
lahůdkové droždí
citronová šťáva
olivový olej
sůl, pepř
balíček marinovaného nebo uzeného tofu
hrst kešu ořechů – plochou stranou nože na prkýnku nadrtíme
na ozdobu polníček

Postup:
  1. Batát oloupeme a nakrájíme na kostky. Stejně tak ostatním zeleninu – mrkev, cibuli, červenou papriku. Stroužky česneku jen oloupeme a necháme vcelku. Vše vložíme do misky, zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a promícháme. Rozložíme na plech na pečící papír a vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme 30 minut.
  2. Mezitím si uvaříme ve vroucí osolené vodě kolínka a (než je scedíme) dáme si stranou hrnek vody, ve které se vařily.
  3. Namočené kešu ořechy vložíme od mixéru a spolu s vodou z těstovin, lahůdkovým droždím a citronou šťávou rozmixujeme. K této směsi přidáme upečenou zeleninu a mixujeme dokud nebude omáčka krásně hladká.
  4. Tofu nakrájíme na malé kostičky, které na trošce oleje na pánvi osmahneme ze všech stran dozlatova.
  5. Omáčku smícháme s těstovinami a na talíři ozdobíme opečeným tofu, nadrcenými kešu ořechy a polníčkem.

Dobrou chuť 💚

Související recepty