- 80 g červené quinoy
- 160 ml vody
- 20 g rýžové mouky
- ½ čajové lžičky jedlé sody
- 1 čajová lžička jablečného octa
- 1 čajová lžička skořice
- 1 čajová lžička psyllia
Quinoa by se měla nejprve namočit, a to nejlépe přes noc. Celých 80 g zalijte přibližně dvojnásobným množstvím vody. Ještě před tím ji ale důkladně propláchněte.
Ráno vodu neslévejte, ale quinou spolu s ní rozmixujte. Pravděpodobně vám zbydou menší kousky, ale ty ničemu nevadí. Přidejte mouku, jedlou sodu, skořici, jablečný ocet a psyllium. Směs nechte přibližně 15 minut odstát. Smažte z obou stran na malém množství kokosového oleje.
Toto množství vystačí přibližně na 7 středně velkých lívanců. Pokud chcete, aby byly lívance sladší, můžete místo psyllia použít půlku rozmačkaného banánu.
PS: sepsali jsme pro vás poctivý článek, jak na sladké i slané veganské lívance