Lívance z červené quinoy

Lívance z quinoy
Počet porcí: 1 porce
Doba přípravy: 30 minut
Ingredience:
  • 80 g červené quinoy
  • 160 ml vody
  • 20 g rýžové mouky
  • ½ čajové lžičky jedlé sody
  • 1 čajová lžička jablečného octa
  • 1 čajová lžička skořice
  • 1 čajová lžička psyllia
Postup:

Quinoa by se měla nejprve namočit, a to nejlépe přes noc. Celých 80 g zalijte přibližně dvojnásobným množstvím vody. Ještě před tím ji ale důkladně propláchněte.

Ráno vodu neslévejte, ale quinou spolu s ní rozmixujte. Pravděpodobně vám zbydou menší kousky, ale ty ničemu nevadí. Přidejte mouku, jedlou sodu, skořici, jablečný ocet a psyllium. Směs nechte přibližně 15 minut odstát. Smažte z obou stran na malém množství kokosového oleje.

Toto množství vystačí přibližně na 7 středně velkých lívanců. Pokud chcete, aby byly lívance sladší, můžete místo psyllia použít půlku rozmačkaného banánu.

PS: sepsali jsme pro vás poctivý článek, jak na sladké i slané veganské lívance

 

Pořiďte si quinou a amarant online ještě dnes a připravte si z něj kaši, salát nebo chutné rizoto.

Související recepty