Lilek v curry omáčce

Lilek v curry omáčce
Počet porcí: 2 porce
Doba přípravy: 30 minut
Ingredience:

větší lilek
1 lžíce curry pasty (červené nebo zelené)
1 lžíce třtinového cukru
plechovka kokosového mléka
batát, popř. různě barevné papriky
šťáva z limetky
půl hrnku arašídů

Postup:

Lilek nakrájejte na cca centimetrové plátky, posolte a nechte vypotit. Poté jej nakrájejte na menší kostky. Na pánvi rozpusťte lžíci kokosového oleje a až se rozehřejete, přidejte lžíci třtinového cukru a nechte lehce zkaramelizovat.

Přidejte lžíci curry pasty, nechejte rozvonět, zasypejte kostkami lilku a zalijte plechovkou kokosového mléka. Nechte cca 5 minut dusit, poté přidejte na kostky pokrájený batát (změkne rychleji než lilek) a duste, dokud obojí nezměkne. Nakonec pomalu přidejte šťávu z limetky (a ochutnávejte, aby omáčka zůstala jen lehce kyselkavá) a na úplný závěr trochu čerstvé natě z koriandru.

Stáhněte z ohně a na druhé pánvi na rozpálené plotýnce 2-3 minuty orestujte arašídy s trochou oleje. Přidejte je do omáčky a můžete servírovat. Vhodná příloha je jasmínová rýže.

Související recepty