0,5 kg hladké mouky
1 lžička jedlé sody
1 lžička mořské soli
1 balení kvasnic
1 lžička cukru
4 dl sójového mléka
česneková pasta
100 g veganského sýra
Ze lžičky cukru, jednoho balení kvasnic a 4 deci teplého sójového mléka uděláme kvásek, který necháme kynout 5 minut v teple. Na těsto smícháme půl kilogramu hladké mouky, lžičku sody, lžičku soli. Přidáme kvásek a hnětačem pár minut propracujeme. Těsto poté necháme cca 3/4 hodiny v teple dokynout.
Poté jej vyválíme na tenký plát a větším hrníčkem vykrájíme kolečka. Ty pak osmažíme ve větší vrstvě oleje. Namažeme je česnekovou pastou, posypeme strouhaným veganským sýrem (Veganline, Tavenýr, Violife), jarní cibulkou a zakapeme kečupem. Z uvedeného množství vyšlo asi 15 menších langošů.