Krémová květáková polévka

květáková polévka
Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 45 minut
Ingredience:

středně velký květák
2 mrkve
1 petržel
1 brambora
100 g vařené cizrny
4 polévkové lžíce olivového oleje
2 čajové lžičky kari koření
1 čajová lžička mleté papriky
1/2 čajové lžičky chilli
1/2 čajové lžičky skořice
sůl a pepř podle chuti

Postup:

Nejprve si připravte veškerou zeleninu. Květák rozdělte na malé růžičky, mrkev, petržel a bramboru pokrájejte na menší kousky. Zeleninu potom přemístěte na plech, přidejte cizrnu, posypejte směsí koření a zalijte olejem. Pečte v troubě přibližně 20 minut na 180 °C.

Po upečení vložte zeleninu do hrnce, zalijte asi litrem vody (záleží, jak chcete mít polévku hustou) a dalších 10 minut vařte. Po této době už by měla být všechna zelenina měkká, a tak celou polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Na zjemnění můžete použít rostlinnou smetanu.

TIP: Na vrch polévky ráda přidám opečené žampiony, polévka má pak ještě lepší chuť.

Související recepty