Těsto:
2 hrnky hladké mouky
1,5 hrnku strouhaného kokosu
0,5 hrnku cukru
1 balíček kypřícího prášku
40g mletého lněného semínka
1 lžíce mleté skořice
1 hrnek rostlinného mléka, nejlépe kokosového
0,5 hrnku oleje
Krém:
1 plechovka kokosového mléka (předem vychladit)
6 lžic moučkového cukru
1 vanilkový cukr
šťáva ze čtvrtky citronu
- Zapneme troubu na 180°C.
- V míse smícháme všechny suché ingredience. Přilijeme kokosové mléko a olej. Důkladně promícháme.
- Směs nalijeme do formy vyložené pečícím papírem. Stěrkou uhladíme a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 30 – 40 minut.
- Jakmile je buchta hotová, vyndáme z plechu a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme krém – otevřeme plechovku kokosového mléka a ztuhlou část vyndáme do misky. Přidáme 6 polévkových lžic moučkového cukru, 1 vanilkový cukru a vymačkáme čtvrtku citronu. Promícháme.
- Buchtu pomažeme kokosovým krémem a bohatě posypeme kokosem, rozkrájíme a každý kousek ozdobíme podle své chuti – oblíbeným ovocem nebo například nadrcenými mandlemi.
Dobrou chuť 💗