Jemně pikantní polévka z bílých fazolí

pikantní polévka z bílých fazolí
Počet porcí: 3 porce
Doba přípravy: 20 minut + vaření fazolí
Ingredience:

200g bílé fazole
cibule
1cm zázvoru
3ks bílé papriky
půl hrnku mražené nebo sterilované kukuřice
hrnek rajčatového protlaku
sladká a pálivá paprika

Postup:

Bílé fazole namočíme přes noc, vodu vylejeme, přidáme čerstvou a uvaříme je do měkka (mohou být až lehce rozvařené). Na oleji necháme zesklovatět cibuli pokrájenou na proužky, přidáme na proužky nakrájenou papriku a krátce orestujeme. Zaprážíme paprikou a najemnou nastrouhaným kouskem zázvoru a podlejeme vodou. Zhruba třetinu fazolí dáme do mixéru, přidáme hrnek vývaru z fazolí a rozmixujeme společně na kaši. Vlijeme ji hrnce, přidáme zbytek fazolí a rajčatový protlak. Krátce společně povaříme, ochutíme nejlépe čestvou bazalkou. Tato polévka v zimě i díky lehce pálivé chuti zahřeje a díky svojí hutnosti a výživnosti s pečivem poslouží i jako hlavní jídlo.

Související recepty