Hummus z červené řepy

červená řepa hummus
Počet porcí: 2 porce
Doba přípravy: 45 minut
Ingredience:

2 střední řepy
1 citron
2 stroužky česneku
1 lžíce tahini – sezamové pasty
olivový olej
sůl, pepř

Postup:

Červené řepy oloupeme a pokrájíme na menší kostky. Alobal pomažeme olivovým olejem a poklademe na něj řepu. Posypeme solí a ještě zakápneme olejem. Zabalíme a pečeme v zapékací misce nebo remosce 30 – 40 minut (při 180 stupních).

Když je řepa měkká (propíchneme vidličkou), tak ji vyndáme a necháme vystydnout. Vychladlou řepu přemístíme do misky a přidáme olivový olej, nasekaný česnek, trochu pepře, tahini pasty a šťávu z citronu a rozmixujeme!

Nejlépe chutná na čerstvém pečivu

Související recepty