Hummus z červené řepy

červená řepa hummus
Počet porcí: 2 porce
Doba přípravy: 45 minut
Ingredience:

2 střední řepy
1 citron
2 stroužky česneku
1 lžíce tahini – sezamové pasty
olivový olej
sůl, pepř

Postup:

Červené řepy oloupeme a pokrájíme na menší kostky. Alobal pomažeme olivovým olejem a poklademe na něj řepu. Posypeme solí a ještě zakápneme olejem. Zabalíme a pečeme v zapékací misce nebo remosce 30 – 40 minut (při 180 stupních).

Když je řepa měkká (propíchneme vidličkou), tak ji vyndáme a necháme vystydnout. Vychladlou řepu přemístíme do misky a přidáme olivový olej, nasekaný česnek, trochu pepře, tahini pasty a šťávu z citronu a rozmixujeme!

Nejlépe chutná na čerstvém pečivu

Mějte tahini vždy po ruce, ať už vás popadne chuť na hummus nebo potřebujete bezva zálivku do zeleninového nebo ovocného salátu.

Líbil se vám recept? Pošlete ho dál:

Související recepty