Grilovací sezóna

Grilovací sezóna
Ingredience:

žampiony
cuketa
červená řepa
cibule
atd.

Na marinádu:
olej
hořčice
oregano
česnek
grilovací koření
kurkuma
koriandr
pivo – ideálně tmavé

Postup:

Na marinádu smícháme cca půl hrnečku oleje, přidáme lžíci kremžské hořčice, lžičku koriandru a lžičku kurkumy, prolisovaný česnek, 2 lžičky grilovacího koření a lžičku oregana. Hrneček dolijeme pivem.

V míse smícháme žampiony a pokrájenou cuketu – doporučuji na plátky (ne na kolečka – propadávají a plátky jsou chutnější) a přidáme i na velmi tenké plátky nakrájenou řepu a vše zalijeme marinádou.

Necháme odležet ideálně 6 hodin. Průběžně mícháme. Řepu vyndáme a zabalíme do alobalu, kam přilijeme trochu piva nebo marinády a grilujeme zabalenou. Ostatní zeleninu házíme rovnou na gril:)

Související recepty