Gratinované brambory

Gratinované brambory
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 70 minut
Ingredience:

600g škrobnatějších brambor (varný typ A nebo AB)
250 ml rostlinné smetany
rozmarýn (lépe čerstvý, ale může být i sušený)
mořská sůl, drcený kmín, čerstvě mletý pepř

Postup:

Brambory oškrábeme a nakrájíme na tenké plátky (cca 2 milimetry). Vložíme je do pečící misky, štědře osolíme a opepříme, důkladně vše promícháme, posypeme rozmarýnem a zalejeme rostlinnou smetanou. Misku přiklopíme víkem nebo alobalem a pečeme v předehřáté troubě při 150 °C půlhodinu. Poté odstraníme víko či alobal a necháme péct další půlhodinu. Gratinované brambory podáváme jako přílohu k pečenému seitanu či tempehu, ale svojí vydatností zasytí i jako hlavní jídlo.

remoska-banner.png

V remosce připravíte zapečené těstoviny či staročeského kubu, upečete seitan, žemlovku i chleba. Má 6x menší spotřebu než trouba a můžete si ji vzít i na chatu. Do konce roku 2021 můžete při objednávce v eshopu Remosky využít kód REMOSKAAFFIAL a získat 10% slevu na všechny produkty. Chci vědět víc

Líbil se vám recept? Pošlete ho dál:

Související recepty