Dýňová polévka

Dýňová polévka
Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 25 minut
Ingredience:

menší dýně hokaido
kari koření
olej
sůl
volitelně smetana (klasická nebo rostlinná)

Postup:

Dýni hokaido (obyčejná dýně se přiliš nehodí) očistíme, zbavíme semen a nahrájíme na menší kostky i se slupkou (ta změkne). Lehce ji orestujeme na olivovém oleji, osolíme, můžete také přidat kari nebo indické koření a zalijeme menším množstvím vody. Vaříme zhruba čtvrt hodiny, dokud dýně nezměkne, pak ji rozmixujeme ponorným mixérem. Dochutíme sójovou omáčkou a v případě potřeby zahustíme smetanou (vegani sójovou či ovesnou).

Nejen polévky, ale také smoothies, kaše, příkrmy nebo marmelády. To vše zvládne užitečný kuchyňský pomocník – polévkovar DOMO. Přečtěte si recenzi.

Líbil se vám recept? Pošlete ho dál:
Pavel Ovesný   Tagy: Dýně hokaido   Kategorie: Polévky

Související recepty