půlka menší dýně hokaido
plechovka fazolí
koření: paprika, chilli, římský kmín
olej
zelenina (jako obloha či příloha)
Dýni hokaido rozkrojíme, očistíme o měkkého středu se semínky a opláchneme. Pokrájíme i se slupkou na malé kostičky a orestujeme na pánvi v troše oleje, dokud slupka nezměkne. Okořeníme paprikou, trochou drceného římského kmínu a kdo má rád pálivejší, také chilli a zasypeme propláchnutými fazolemi z plechovky. Tady malá odbočka – zpracované potraviny příliš nevyužívám a nedoporučuju, ale plechovkové fazole (vybírám zásadně ten ty v nálevu, nikoliv v rajčatové omáčce) většinou neobsahují žádné konzervanty, jsou rychle po ruce a hlavně nadýmají jen málo, nebo vůbec. Dýni s fazolemi ještě krátce restujeme a mícháme. Podáváme s chlebem, nebo ještě lépe s hromadou zeleniny.