2 hrnky hladké mouky
půl hrnku vlažné vody
3 polévkové lžíce oleje
1 čajová lžička soli
Kupované tortilly jsou samé éčko a ne vždy vegan košér, tak proč si doma nevyrobit čerstvé za pár korun? Ingredience máte určitě doma.
Do větší misky nasypeme mouku, osolíme. Přidáme olej a přijeleme vodu. Vypracováváme těsto tak dlouho, aby přestalo lepit. Pak jej rozdělíme na zhruba 10 malých bochánků, které jeden po druhém vyvalíme na pomoučeném válu na co nejtenčí placku. Pečeme krátce na suché rozpálené pánvi z obou stran.
Jak je pak využít? Zabalit do nich můžeme různé mexické luštěninové směsi, gyros z tempehu, opečené uzené tofu se zeleninovým salátem a jogurtovou omáčkou, servíruje se v nich třeba i falafel.
Tortilly jsou šikovné i na cesty nebo výlet. Pokud máte větší podlouhlou plastovou krabici, tak ušetříte i zbytečný jednorázový obal. Stačí se vzít do ruky a sníst, klidně i za chůze.
Další inpiraci najdete pod tagem tortilla (recepty).