Cuketa s tofu nádivkou

Cuketa s tofu nádivkou
Počet porcí: 2 porce
Doba přípravy: 60 minut
Ingredience:

2 střední cukety
1 hrnek celozrnné rýže
1 balíček uzeného tofu
1 cibule
česnek
bylinky (bazalka, koriandr)
sůl

Postup:

Rýži, nejlépe celozrnnou, zalijeme dvojnásobným množstvím vody, osolíme a uvaříme do měkka.

Cuketu omyjeme, rozkrojíme podélněna dvě půlky a vnitřní měkkou část vydlabeme lžící. Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobno. Na oleji ji necháme zpěnit. Jakmile začne zlátnout, přistrouháme přímo na pánev uzené tofu. Promícháme a přidáme na drobno pokrájený či posekaný vnitřek cukety. Přidáme uvařenou rýži, osolíme, přidáme prolisovaný česnek a bylinky. Zamícháme, směs stáhneme z ohně.

Směs naplníme do vydlabaných cuket. Vložíme na pekáč nebo do remosky, zlehka podlejeme vodou a zapečeme v troubě rozehřáté na 180 °C cca 20 minut. Podáváme s oblohovou zeleninou.

ilovetofu   Tagy: Cuketa Uzené tofu   Kategorie: Hlavní chody

Související recepty