200g čočky velkozrnné zelené
1 balení salátu little gem
200g cherry rajčat
200g ředkviček
1 salátová okurka
1 balení kukuřízku nebo tofu
hrst oblíbených semínek
1 lžička sójové omáčky
sůl, pepř
olivový olej
šťáva z citronu
- Čočku propláchneme pod tekoucí vodou, vložíme do menšího hrnce a zalijeme vodou. Přidáme půl lžičky soli, přivedeme k varu. Poté plamen ztlumíme a pod pokličkou vaříme 20 minut. Vodu slijeme a čočku propláchneme pod studenou vodou. Cílem je, aby uvařená čočka byla stále trošku křupavá.
- V míse smícháme oblíbený listový salát (použila jsem little gem), nakrájená cherry rajčata na čtvrtky, ředkvičky na plátky a salátovou okurku na malé kousky.
- Přidáme uvařenou čočku, zakápneme citronem, přidáme 2 lžíce olivového oleje, osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Promícháme.
- Kukuřízek (stejně dobře poslouží tofu) nakrájíme na malé kostičky a na trošce olivového oleje orestujeme dozlatova. Přidáme do salátu.
- Semínka opečeme na suché pánvi, poté vypneme plamen a zakápneme sójovou omáčkou. Promícháme. Opečenými semínky salát dozdobíme přímo na talíři. 👌👌