Cizrnová omeleta

Cizrnová omeleta
Počet porcí: 1 porce
Doba přípravy: 10 minut
Ingredience:

120 g cizrnové mouky
250 ml vody
1/2 lžičky černé soli
pepř, volitelně prášek ze sušené cibule

Postup:

Nejíte z nějakého důvodu vejce a chybí vám omeleta? Vyzkoušejte tuhle z cizrnové mouky dochucené černou solí Kala Namak a už nebudete chtít jinou. V míse smíchejte cizrnovou mouku, černou sůl, pepř, popř. další koření. Pomocí metličky zamíchejte do sypkých ingrediencí vodu a rozmíchejte na hladkou kaši bez hrudek.

Na nepřilnavou pánev nakapejte trochu oleje a otáčením jej rozprostřete po celé ploše. Nalijte připravené těsto a opékejte asi 3-4 minuty, až půjde omeleta otočit. Poté ji opečte z druhé strany opět cca 2 minuty. Různé obměny můžete vytvořit tak, že na oleji necháte osmahnout např. žampióny, měsíčky cibule, uzené tofu, pokrájené na menší kousky a opečené do křupava, hrášek a podobně.

Související recepty