Cibulový koláč

Cibulový koláč
Počet porcí: 8 dílů
Doba přípravy: 40min (+ hodina na kynutí těsta)
Ingredience:

Těsto
400g hladké mouky
špetka soli
1 balíček sušeného droždí (7g)
200ml vlažné vody
Náplň
100ml sójové smetany
1 balíček marinovaného tofu
3 cibule
2 stroužky česneku
6 sušených rajčat
sůl, pepř, petrželka
1 lžíce lahůdkového droždí

Postup:
  1. Do mísy nasypeme hladkou mouku, sušené droždí, špetku soli a nalijeme vlažnou vodu. Smícháme a zapracujeme do hladkého těsta. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme v teple kynout hodinu.
  2. Vykynuté těsto přendáme na pracovní desku, zasypeme troškou hladké mouky a znovu propracujeme. Válečkem vyválíme na tenký plát. Zapneme si troubu na 220 stupňů.
  3. Těsto přesuneme na plech vyložený pečícím papírem. Můžeme použít klasický čtvercový či obdélníkový plech nebo formu na koláč (formu vymažeme a vysypeme moukou).
  4. Nalijeme smetanu a rozmažeme mašlovačkou po celé ploše. Rozprostřeme tofu nakrájené na tenké plátky, zasypeme nakrájenými sušenými rajčátky a česnekem nakrájeným na malé kousky. Na konec zasypeme cibulí nakrájenou na půlkolečka.
  5. Osolíme, opepříme a posypeme lahůdkovým droždím.
  6. V předehřáté troubě pečeme 15 – 20 minut (do zezlátnutí okrajů koláče)
  7. Po upečení posypeme čerstvou nebo sušenou petrželkou.

Tip
Předtím než dáte koláč péct, potřete mašlovačkou okraje koláče olivovým olejem.

Související recepty